خازن راه انداز موتور چیست ؟
- توضیحات
- بازدید: 619

اگر با موتورهای تکفاز سر و کار دارید و این موتورها دارای خازن راه انداز و دائم کار هستند شناخت و تعویض خازن برایتان مفید خواهد بود پس با ما همراه باشید تا در مورد خازنهای موتوری و کاربرد خازنها با هم بیشتر آشنا شویم.
یکی از پر مصرف ترین موتورها موتورهای صنعتی تک فاز هستند پس در این صورت میتوانیم بگوییم شناخت خازنهای این نوع موتورها از اهمییت زیادی برخوردار هستند. مجموعه مهندسی ما میخواهد شما عزیزان را به طور کامل با خازنهای موتوری و استارت تک فاز و سه فاز آشنا سازد تا بتوانید بهترین خرید خازن را داشته باشید.
خازن استارت موتور تک فاز
ساختار موتورهای تک فاز القایی تشکیل شده از دو سیم پیچ با نامهای کمکی و اصلی میباشد در این صورت ما برای راه اندازی موتور و یا استارت زدن موتور نیاز واجبی به تفاوت فاز جریانی بین سیم پیچ کمکی و اصلی داریم. این اختلاف فاز به وسیله خازنهای تک فاز موتوری و یا خازنهای راه انداز صورت میگیرد. خازنهای استارت موتور و یا خازنهای راه انداز دارای ابعاد کوچکی هستند اما این ابعاد کوچک باعث کاهش ظرفیت توان آنها نشده و همچنین دارای ولتاژ بالایی هستند که این یکی از مزیتهای خازنهای راه انداز میباشد. نکته ای که قابل اهمیت میباشد در مورد این خازنهای راه انداز این است که خازنهای استارت موتور به صورت موقت در مدارها قرار میگیرند. خازنهای راه انداز موتوری اگر در زمان طولانی در مدار در اثر فشار جریان قرار گیرند خراب میشوند اما برای این مشکل راه حلی
وجود دارد نظیر:
برای جلوگیری از خراب شدن خازنهای راه انداز از یک کلید گریز از مرکز استفاده میشود و یا خازنها را از مدار جدا میسازن. یکی از معایب موتورهای تک فاز درد سر های آنها برای نصب خازنهای استارت و یا خازنهای راه انداز میباشد.
پر فروش ترین خازنهای راه انداز موتوری
پر فروش ترین خازنهای راه انداز و یا پر مصرف ترین خازن های استارت موتور برای موتورهای الکتریکی دارای ظرفیت 50 الی 1200 میکرو فاراد میباشند که این نوع خازنها در ولتاژهای 110 ولت،125 ولت،230 ولت،220 ولت AC میباشند.
خازنهای موتوری
خازنها برای موتورهای الکریکی دارای دو دسته هستند خازنهای راه انداز و خازنهای دائم کار. از خازنهای دائم کار در موتورهای تک فاز الکتریکی برای بهینه کردن گشتاور و راندمان موتور استفاده میشود. این نوع خازنها همان طور که از نامشان پیداست به طور دائم در مدار میباشند
پر فروش ترین خازنهای راه انداز دائمی
خازنهای راه انداز موتوری دائم کار در ظرفیت 2.5 الی 100 میکرو فاراد در ولتاژهای 400 الی 550 ولت AC هستند. خازنهای دائم کار دارای بنده فلزی هستند از این نوع خازنها اقلب برای کولرهای گازی استفاده می کنند که به این نوع خازن ها خازن کولری نیز گفته می شود.
خازن دائم کار و خازن راه انداز موتوری چه تفاوتی دارند؟
خازنهای راه انداز موتوری ظرفیت زیادی را در زمان بسیار کوتاه به طور مثال برای چند ثانیه استفاده میکند تا موتور را استارت کنند. خازن های دائمی برای کنترل ولتاژ و جریان سیم پیچی به صورت دائمی استفاده میشوند، و از این رو چرخه کار پیوسته دارند و معمولاً نسبت به خازن راه انداز مقدار ظرفیت خازنی بسیار کمتری دارند.
مقالات مرتبط

بانک خازنی چیست؟
چرا ما باید بانک خازنی بسازیم و یا از بانکهای خازنی استفاده کنیم. امروزه به دلیل نوسانات قیمت برق و بالارفتن
نرخ برق شما میتوانید با ساخت بانک خازنی از شر قبضهای سرسامآور برق خلاص شوید. همانطور...
ادامه مطلب
کنتاکتور خازنی چیست؟
یکی از قطعات پرمصرف در صنایع الکتریکی کنتاکتورهای خازنی میباشند به همین دلیل ما میخواهیم شمارا با انواع کنتاکتورهای خازنی و نحوه کارکرد آنها آشنا سازیم.
کنتاکتور خازنی کنتاکتوری میباشد برای راه ا...
ادامه مطلب
تفاوت منبع تغذیه و کانورتر
برای این که بتونیم تشخیص بدیم که منبع تغذیه و کانورتر با هم چه تفاوتهایی دارند اول باید به سراغ مطالعه تعریف هر یک از آنها برویم و درباره منبع تغذیه ولتاژ سوئیچینگ و همچنین کانورترها تحقیق کنیم تا آ...
ادامه مطلبامکان تعویض خازن دائم کار و استارت وجود دارد؟
در جواب به این سوال میتوان گفت بله میتوانیم خازن استارت را با خازن دائم کار تعویض کنیم در زمانهایی که خازن استارت نیست و شرایط ضروری میباشد میتوانیم از خازن دائم کار به جای خازن راه انداز استفاده کنیم. اما خازنهای راه انداز موتوری از خازنهای دائم کار دارای ظرفیت بیشتری هستند. اما از خازنهای استارت به جای خازنهای دائم کار نمیتوانیم استفاده کنیم چراکه دارای ظرفیت بالایی هستند.
ولتاژ بهره بردای یا ولتاژ خازن اصلی:
ولتاژ باید حداقل برابر با ولتاژی باشد که در حین کار اندازه گیری میشود. یک موتور که با ولتاژ ۲۴۰ ولت کار میکند بایستی از یک خازن با حداقل ولتاژ ۲۴۰ ولت استفاده کند. البته طراح موتور با توجه به اینکه مدار سیمپیچی استارت با خازن تبادل انرژی میکند و گاهی ولتاژ خازن تا چند صد ولت (بیشتر از ولتاژ تغذیه) افزایش مییابد مقدار ولتاژ خازن را انتخاب کرده است. لذا سعی کنید حتماً تعویض خازن انتخابی شما کمتر از ولتاژ خازن اورجینال روی موتور نباشد.
نحوه انتخاب ظرفیت خازن استارت و راه انداز
برای انتخاب و جایگزین خازن قبلی باید به ظرفیت و توان خازن قبلی توجه کنیم بهتر است جهت عملکرد مناسب الکتروموتور خازن جایگزین تلرانسی برابر و یا کمتر از خازن اصلی داشته باشد. و البته بهتر است که فرکانس خازنها بین 50 الی 60 هرتز باشد.
البته باید به اتصالات خازن هم توجه کنیم یعنی اگر خازن اولیه فیشی و یا ترمینالی هستند خازن جایگزین هم به همان شکل تهیه کنیم ویا اگر کبلی بود کابلی تهیه گردد. یکی دیگر از مواردی که حائز اهمیت میباشد برای خرید خازنهای استارت موتور شکل بدنه ویا ابعاد خازن میباشد یعنی اگر خازن اولیه خازن بیضی شکل باشد بهتر است خازن جایگزین بیضی شکل باشد ویا اگر دارای پیچ هستن بهتر خازن بعدی هم پیچ دار باشد البته به ساختار پلاستیکی و فلزی بودن آن هم باید توجه کنیم
چه مواقعی باید خازن موتوری را تعویض کنیم؟
باید به دفعه هایی که خازن،موتور را راه اندازی میکند دقت کنیم و یا باید مقدار بار در هنگام راه اندازی و دمای محیطی که موتور در آن به کار گرفته میشود توجه کنیم و در نهایت بعد از تکمیل استفاده خازن باید آن را تعویض نماییم.
چگونگی تشخیص خرابی خازن استار موتور ویا راه انداز
یکی از راههای تشخیص خرابی خازن راه انداز موتوری در پوش بالایی آن میباشد که در صورت خرابی در پوش باد می کند که این حالت به دلیل قرار گرفتن خازن به صورت دائم در مدار رخ میدهد. البته در بعضی از موارد هم پیش میاد که متور به سختی راه اندازی میشود که این مورد نیز میتواند از خرابی خازن در مصرف مدام باشد و آن را فرسوده کرده باشد.
در برخی مواقع، به علت خراب شدن ساختمان خازن یا بعضی مواقع به دلایلی غیر از این، خازن دائمی به علت فشار درونی باد میکند . آزمایش در این حالت ساده است. اگر خازن باد کرده است زمان تعویض آن است. اگر اندازه گیری با اهم متر اتصال باز یا عدم اتصال را نشان می دهد نیز زمان تعویض خازن است.
خازنهای استارت موتور دائمی و یا خازنهای کولر گازی نیز مانند خازنهای موقت دارای خرابی هستند. خرابی خازنهای استارت موتور دائم کار دارای دلایلی مختفی هستند که در باره این دلایل در مقالات گذشته ذکر شده است و دلایل خرابی خازن های کولر گازی و همپنین نحوه تست آن ها کاملا توضیح داده شده است.
فروشگاه فنی مهندسی برق وصنعت پاور اکسین دارای انواع خازنهای فلزی و پلاستیکی راه انداز دائمی و همچنین خازنهای راه انداز موقت میباشند. مجموعه فنی مهندسی پاوراکسین دارای انواع خازنهای راه انداز در برندهای ایکار،AEG،شارک، توان و... میباشند جهت خرید و دریافت لیست قیمت و مشخصات فنی خازنهای استارت موتور و خازنهای راه انداز با ما تماس حاصل فرمایید.