تفاوت استابلایزر تکفاز با استابلایزر سهفاز
- توضیحات
- بازدید: 102

برای درک تفاوت استابلایزر تک فاز و استابلایزر سه فاز باید اول فاز را در صنعت الکتریک و یا برق بشناسیم تا بتوانیم تفاوت اینها را باهم بفهمیم و مورد بحث قرار دهیم. استابلایزر های تک فاز و سه فاز از نظر کاربرد وساختار و همینطور از نظر ابعاد و اندازه نیز با هم متفاوت می باشند.ما در این مقاله می خواهیم شما عزیزان را با تفاوت و همین طور کاربرد استابلایزر سه فاز و تک فاز آشنا سازیم. در این صورت شما می توانید بهترین استابلایزر و پر کاربرد ترین استابلایزر را برای خود خریداری نمایید.
فاز در برق و الکتریک چیست؟
در برق و یا الکتریک فاز به معنی توزیع بار میباشد. تفاوت برق تکفاز و برق سهفاز؟
برق تکفاز یعنی در مدار برق متناوب دوسیمه میباشد یعنی یک سیم فاز و یک سیم خنثی میباشد که جریان از طریق بار و سیم خنثی جریان دارد. اما برق سهفاز برق متناوب سه سیم میباشد که هر سیگنال AC بافاصله 120 درجه الکتریکی از یکدیگر قرار دارد.
اکثراً در منازل مسکونی بیشتر از یک منبع تکفاز استفاده میشود در صورتی که بعضی از مراکز اداری و تجاری و همچنین صنعتی معمولاً از منبع تغذیه سهفاز استفاده میکنند. منابع تغذیه تکفاز معمولاً زمانی که بارهای معمولی روشنایی یا گرمایش هستند، بهجای موتورهای الکتریکی بزرگ استفاده میشود.
سیستمهای تک فاز را میتوان از سیستمهای سه فاز مشتق کرد. در ایالات متحده، این کار از طریق یک ترانسفورماتور برای دریافت ولتاژ مناسب انجام میشود، در حالی که در اتحادیه اروپا مستقیماً انجام میشود. سطوح ولتاژ در اتحادیه اروپا به گونهای است که یک سیستم سه فاز میتواند به عنوان سه سیستم تکفاز نیز عمل کند.
برق تک فاز در مقابل برق سه فاز
یکی دیگر از تفاوتهای مهم بین برق 3 فاز در مقابل برق تکفاز، سازگاری در ارائه توان است. به دلیل اوج و افت ولتاژ، یک منبع تغذیه تکفاز بهسادگی سازگاری یک منبع تغذیه سهفاز را ندارد. منبع تغذیه سهفاز برق را با سرعت ثابت و ثابتی ارائه میدهد.
با مقایسه برق تک فاز در مقابل برق سه فاز، منابع تغذیه سه فاز کارآمدتر هستند. یک منبع تغذیه سه فاز میتواند سه برابر یک منبع تغذیه تک فاز برق انتقال دهد، در حالی که فقط به یک سیم اضافی (یعنی به جای دو سیم، سه سیم) نیاز دارد؛ بنابراین، منابع تغذیه سهفاز، چه سه سیم یا چهار سیم داشته باشند، نسبت به منابع تغذیه تک فاز، از مواد رسانای کمتری برای انتقال مقدار مشخصی از توان الکتریکی استفاده میکنند.
تفاوت بین پیکربندی 3 فاز و تکفاز
برخی از منابع تغذیه سه فاز از سیم چهارم استفاده میکنند که یک سیم خنثی است. دو پیکربندی رایج سیستمهای سه فاز به نامهای wye و delta شناخته میشوند. یک پیکربندی دلتا فقط سه سیم دارد، در حالی که یک پیکربندی wye ممکن است سیم چهارم، خنثی داشته باشد. منبع تغذیه تک فاز دارای سیم خنثی نیز میباشد. هر دو سیستم توزیع برق تکفاز و سه فاز دارای نقشهایی هستند که برای آنها مناسب است. اما این دو نوع سیستم کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند.
بعدازاین که فاز یا بار انتقال در سیستم را متوجه شدیم میتوانیم به برسی تفاوت استابلایزر و یا تثبیتکننده تکفاز نسبت به سهفاز بپردازیم.
مقالات مرتبط

مشخصات فنی اتو ترانس گلد استار تکفاز
برای دریافت مشخصات فنی اتو ترانسها باید اول با کاربرد آنها آشنا شویم اتو ترانسها و یا ترانسفورمرها دارای کاربرد بسیار زیادی در صنعت برق میباشند و همچنین ساختار ساده و لی با عملکرد عالی هستند. به دی...
ادامه مطلب
ویژگیها و مشخصات فنی فیوز فشارقوی سیبا
فیوزهای فشارقوی سیبا دارای کاربرد و همچنین مزایای زیادی هستند یکی از کاربردهای این فیوزهای ولتاژ بالا برای توربینهای بادی مورد استفاده میباشند. شرکت مهندسی برق و قدرت سیبا در آلمان فیوزهایی با تکنول...
ادامه مطلب
ویژگی فیوز فشارقوی ترانسفورماتور
فیوز و انرژی بادی
صنعتهای بادی نیاز به سیستمهای الکتریکی میباشند. توان اکتیو 2.3 تا 2.5 مگاوات به معنی سطح توان ظاهری 2500 تا 3500 کیلو ولت آمپر در ترانسفورماتور است البته توان تولید شده به صورت ب...
ادامه مطلبتفاوت تثبیت کننده ولتاژ تک فاز و سه فاز
تثبیت کننده ولتاژ سروو یک دستگاه بسیار ساده است که با استفاده از ترکیبی از الکترونیک و ترانسفورماتورهای ساده مانند ترانسفورماتور متغیر و ترانسفورماتور باک بوست و همراه با موتورهای سروو برای تنظیم منبع تغذیه ورودی و ارائه ولتاژ خروجی تنظیم شده دلخواه ساخته میشود.
قبل از اینکه به جلو حرکت کنیم، باید درک کنیم که هر ماشین، لوازم خانگی، صنایع، کارخانهها و سایر مؤسسات نیازهای ولتاژ ورودی و خروجی خود را دارند. بهعنوانمثال برخی از ماشینها به خروجی 380 ولت نیاز دارند درحالیکه برخی از ماشینها به خروجی 400 ولت و غیره نیاز دارند؛ بنابراین اجازه دهید قبل از برنامه ریزی برای خرید یک تثبیت کننده ولتاژ سروو به عوامل زیر توجه کنیم.
پارامتر های خرید استابلایزر تک فار و استابلایزر سه فاز
شهرت | نام تجاری | برند:
حتماً باید اطمینان حاصل کنیم که با فروشندگان خبره استابلایزر سروو موتوری تماس میگیریم و از مراکز مورد اطمینان برندهای بااصالت را خریداری میکنیم چرا که میتوانیم بعدها نیز از آنها خدمات دریافت کنیم و از استابلایز خود به خوبی استفاده کنیم. البته در این صورت میتوانیم اطمینان داشته باشیم که استابلایزر خود را با قیمت ارزانتر و مناسبتر تهیه میکنیم و از واسطههای این صنعت خریداری نکرده ایم و همچنین میتوانیم امکانات بیشتری از نمایندگان آن برند دریافت نماییم.
تک فاز یا سه فاز:
با مطالعه مطالب فوت تا حدودی متوجه شدیم که استابلایزرهای تک فاز با اتو ترانس های اتوماتیک سه فاز چه تفاوتهایی دارند اما در ادامه به این موضوع بیشتر میپردازیم اما یکی دیگر از پارامترهایی که برای خرید استابلایزر نیاز داریم تا به آنها دقت کنیم تک فاز بودن یا سه فاز بودن استابلایزر میباشد. برای این که متوجه بشویم ما به استابلایزر تکفاز نیاز داریم یا استابلایزر سهفاز میتوانیم به کنتور برق شبکه خود مراجعه کنیم و ولتاژ آن را برسی کنیم در صورتی که نیاز به ولتاژ 380 ولت متناوب شهری داشتیم باید استابلایزر سه فاز تهیه کنیم اما در صورتی که فقط ولتاژ 220 بر شبکه نمایش داده شده بود ما نیاز به یک استابلایزر تک فاز داریم.
رتبه بندی KVA استابلایزر سروو:
بعد از این که متوجه شدیم که به استابلایزر با چه فاز یا جریان ولتاژ نیاز داریم باید این بار به ولت آمپر خروجی برای دستگاههای خود بپردازیم تا بتوانیم متوجه شویم که استابلایزر با چه توانی برای کاربرد ما موردنیاز میباشد.
برای این که تشخیص دهیم به چه استابلایزری با چه توانی نیاز داریم باید کل بار مصرفی را برحسب آمپر محاسبه کنیم، بعد از این که کل بار مصرفی دستگاه ها را با هم جمع کردیم و بار مصرفی مورد نیاز خود را به دست آوردیم میتوانیم استابلایزر متناسب با جریان خروجی دستگاههای خود را انتخاب نماییم.
محدوده ولتاژ ورودی:
این مهمترین بخش است، این تثبیت کننده سروو در محدوده ولتاژ ورودی اختصاصی کار میکند. برخی از محدودههای استاندارد عبارتند از 340 - 480 V AC، 300 - 460 V AC، 240 - 480 V AC، 190 - 480 V AC و غیره. منظور از ولتاژ ورودی، باندی است که انتظار میرود تثبیت کننده سروو ولتاژ را افزایش یا کاهش دهد و ولتاژ خروجی را مطابق با نیازهای مورد نظر خود حفظ کنیم؛ بنابراین باید مطمئن شویم که دادههای مربوط به شرایط ولتاژ پایین و بالا را در محل داریم و سپس تثبیتکننده سروو را متناسب با آن طراحی کنیم.
ولتاژ خروجی:
به طور معمول محدوده ولتاژ خروجی استاندارد بین 380 تا 415 ولت AC است، برخی از ماشینها به 380 ولت، برخی به 400 ولت و برخی ممکن است به 415 ولت نیاز داشته باشند. تنظیم بهینه 400 ولت است و میتواند مطابق با نیاز مشتری سفارشی شود. تثبیت کنندههای سرو ما این امکان را دارند که ولتاژهای خروجی را بین 380 تا 415 ولت متناوب تنظیم کنند.
نوع نامتعادل / نوع متعادل:
اگر بار متعادل و منبع ورودی متعادل دارید، باید به سراغ تثبیت کننده سروو از نوع متعادل بروید. اگر در شرایطی کار میکنید که بار تقسیم نشده / نامتعادل است و حتی منبع ورودی بسیار غیر قابل پیش بینی است، باید تثبیت کنندههای سروو نوع نامتعادل را انتخاب کنید. رگولاتورهای ولتاژ معمولی نامتعادل بهترین گزینه هستند و بیشتر توسط صنایع مورد استفاده قرار میگیرند.
نگهداری:
برای این که بتوانیم استابلایزر خوب و کار آمد تهیه کنیم باید حتماً اطمینان حاصل کنیم که آن استابلایزر دارای خدمات و قطعات برای تعمیر داشته باشد. فروشگاه فنی مهندسی برق و صنعت پاوراکسین با دارا بودن مهندسین و متخصصین خبره در عرصه برق و صنعت دارای تعمیر کاران مجرب در زمینه استابلایزرهای دلتا، استابلایزرهای فاراتل، استابلایزرهای گلد استار و اتو ترانسهای اتوماتیک و . ... میباشد. برای در یافت اطلاعات بیشتر از چگونگی تعمیرات استابلایزرهای تک فاز و تعمیرات استابلایزر سه فاز با مجموعه تخصصی تعمیرات ما تماس حاصل فرمایید.
کاربرد استابلایزر سه فاز و استابلایزر تک فاز
• از استابلایزرهای سه فاز ولتاژ ورودی ۳۸۰ تا ۴۵۰ ولت را دریافت کرده و خروجی ثابت ۳۸۰ ولت را تحویل میدهد.
• در صورتی که استابلایزرهای تک فاز ولتاژ ورودی 140 تا 260 ولت را دریافت کرده و خروجی ثابت 220 ولت را تحویل میدهد.
• از استابلایزرهای سه فاز بیشتر برای ادارهجات و مراکز صنعتی چهار سیم استفاده میکنند.
• اما از استابلایزرهای تک فاز در مراکز و منازل مسکونی دو سیم یعنی فاز و نول استفاده میشود.
• استابلایزرهای تک فاز دارای قیمت پایین تری نسبت به استابلایزر و یا تثبیت کننده ولتاژ سه فاز میباشد اما در این صورت کاربرد پایین تری به استابلایزرهای سرو تک فاز دارند.
بازرگانی فنی مهندسی برق و صنعت پاور اکسین دارای نمایندگی انحصاری استابلایزر دلتا تایوان و استابلایزر گلد استار کره میباشد. جهت خرید استابلایزر تک فاز و سهفاز و در یافت مشاوره رایگان در مورد ترانس تکفاز دلتا و ترانس سهفاز گلد استار با مهندسین و متخصصین فروشگاه برق و صنعت پاور اکسین تماس حاصل فرمایید.
جهت دریافت مشخصات فنی و قیمتهای ویژه استابلایزر سهفاز و تکفاز دلتا و گلد استار ما را در شبکههای اجتماعی دنبال نمایید و به دوستان خود به اشتراک بزارید تا جایزه از ما در یافت نمایید. |