تفاوت باتری ماشین و باتری یو پی اس
- توضیحات
- بازدید: 168

در مقالات گذشته به کاربرد باتریهای یو پی اس و خرید بهترین باتری یو پی اس اشاره کردیم و همینطور گفتیم که خریداران باتری برای خرید بهترین باتری به چه نکاتی توجه میکنند. در این مقاله قصد داریم که به تفاوت باتری ماشین و باتری یو پی اس بپردازیم.
در کشور ما باتری ماشین یا باتری خودرویی نامهای متفاوتی دارند نظیر:
باتری ماشین، باتری اتمی، باتری تر، باتری استارتی و باتری اسیدی سربی
اجزای تشکیلدهنده باطری خودرو:
۱-پوسته که قالبا از جنس پلی کربنات و پروپلین است و جنس مقاوم و سختی دارد.
۲- صفحات الکترود از جنس آلیاژ سرب و کلسیم میباشد.
۳ - الکترولیز از اسیدسولفوریک ۶۵% تشکیل شده است.
برای فروش باتریهای خودرویی و کاربرد آن ها باید اول بدانیم باتریهای خودرو چیست؟
باتری های خودرویی به باتریهای اتوموبیل، باتریهای ماشین، باتری اتوبوس، باطری کامیون، باتری جرثقیل گفته میشود. البته به باتریهای خودرویی باتریهای اتمی نیز گفته میشود که باتریهای ماشین بهگونهای طراحی و ساخته شدهاند که میتوانند یک مقدار بسیار زیادی از جریان را برای یک مدتزمان بسیار کوتاه برای تأمین قدرت استارت خودرو و روشن شدن اتومبیل فراهم کنند.
چگونگی شارژ باتری خودرو
همانطور که همهٔ ما میدانیم در زمانی که موتور ماشین روش است و در حال کار میباشد وظیفه دینام تأمین برق موردنیاز ماشین و همچنین وظیفه دارد تا باتری خودرو و یا باتری اتمی را شارژ کند.
البته راههای دیگری هم برای شارژ باتری خودرویی و یا باطری اتمی وجود دارد. باتریهای اتمی و یا خودرویی را میتوان توسط منبع تغذیه یا همان شارژر باتری اتوماتیک و یا شارژر باطری هوشمند شارژ کنند. مراکز خدماتی مانند کارگاههای ماشین و تعمیرگاههای خودرو و انواع فروشگاههای باتری خودرویی و یا باتری یوپیاس و..... از شارژر باتری سوئیچینگ استفاده میکنند.
تفاوت باتری یوپیاس و باتری ماشین
بر خلاف باتریهای ماشین باتری یوپیاس و باتریهای خورشیدی به این شکل طراحی شدهاند تا مقدار کم جریان را به طور پیوسته برای مدت طولانیای تأمین کنند که اصطلاحاً به این قبیل باتریها، باتریهای ذخیره انرژی گفته میشود با اینکه هم باتریهای یوپیاس و هم باتریهای استارتی ماشین هر دو دارای ولتاژ 12 ولت هستند و هم از نظر ظاهری و حتی کارکرد هر دو از سرب و اسید برای تولید انرژی استفاده میکنند اما ساختار داخلی کاملاً متفاوتی داشته و هرکدام برای مصرف خاص خود طراحی و تولید میشوند.
باتریهای سیلد لید اسید به گونه ای طراحی و ساخته شده که میتواند زمان زیادتری جریان را نسب به باتریهای خودرویی در خود ذخیره کند و باتریهای یوپیاس این توانایی را دارد در مکانهای ساکن قرار گیرد اما باتریهای خودرویی این توانایی را ندارند و باید در حال حرکت باشند.
از باتریهای سرب اسید یا باطریهای خورشیدی برای تجهیزات برق اضطراری استفاده میشود اما از باتری خودرو نمیتوان برای تجهیزات برق اضطراری استفاده شود و فقط برای استارت ماشین از باتریهای اتمی استفاده میکنند.
به طور خلاصه میتوان گفت باتریهای یوپیاس با باتریهای ماشین کاملاً متفاوت میباشد و از باتریهای ماشین برای UPS نمی توانیم استفاده کنیم.
تفاوت ساختار باتری اتمی و سیلد اسید
در باتری خودرو نسبت به باتری سیلد اسید تعداد پلیتهای سربی زیادتر و نازکتر است که موجب بالا رفتن سطح برخورد و واکنش صفحات الکترود با الکترولیت میشود که این امر باعث تولید جریان زیاد در مدت زمان کم میگردد. در حالی که باتری اتمی یا خودرویی شامل تعداد کمتری از پلیتهای الکترود سربی میباشد و همچنین حجم الکترولیت در باتری یو پی اس بسیار بیشتر است، به طوری که واکنش شیمیایی زمان بیشتری برای تولید جریان نیاز دارد. این امر باعث میشود که باتری یوپیاس بتواند مقدار ثابتی از جریان را برای مدت طولانی فراهم کند.
ساختار باتری بهگونهای است که صفحات الکترود کاملاً در اسیدسولفوریک غوطهور میباشد که این نوع باتری به دو دسته تقسیم میشود:
• باتری اسیدی یا باتری تر:
باتیهای اسیدی و یا باتریهای غیر خشک هر سلول باتری دارای درب مجزا برای افزودن آب مقطر به باتری میباشد که در زمانی که آب باتری کم شده و اسید باتری زیادتر از آب شده باشد، به باطری آب اضافه کنیم تا عملیات الکترولیت برای باتری به خوبی انجام پذیرد.
• باتری خشک یا باتری اتمی:
در باتریهای اتمی بر خلاف باتریهای تر درب آن ها کاملاً بسته و وکیوم میباشد. این نوع باتریها نیاز به اضافه کردن آب مقطر یا اسید ندارند و برای این که بتوانیم تشخیص دهیم که باتری سالم میباشد یا نه، یک نشانگر بر روی باتری تعبیه شده است که با نمایش رنگ وضعیت باتری را مشخص مینماید.
باتری یو پی اس چیست؟
باتری یوپیاس همانطور که در سرفصل باتری یو پی اس گفته شده است باتریهای یو پی اس همان باتری سیلد لید اسید (sealed lead acid) میباشد. این نوع باتریها از نوع باتری ساکن و کاملاً وکیوم شده میباشد و از این نوع باتریها برای سیستمهای خورشیدی نیز استفاده میکنند چون باتری های سیلد اسید یا سرب اسید دارای تکنولوژی ساختار باتری ژل و باطری دیپ سایکل را دارند
طراحی و ساختار باتریهای یو پی اس همانطور که در مطالب فوق ذکر شد، به گونهای میباشد که هیچگونه نشت مایع الکترولیز و گاز وجود ندارد و بسیار مناسب برای محیطهای سربسته میباشد.
الکترولیز این نوع باتری داخل پد ها و الیاف مخصوصی که بین صفحات سربی وجود دارد میباشد و صفحات الکترودها مانند باتری ماشین داخل اسید شناور نیستند. اساساً باتریهای یوپیاس بهگونهای عمل میکنند که بتوانند در زمان دشارژ با آمپر پایینتر و زمان طولانیتری برق لازم را تهیه نمایند.
آیا از باتری یوپیاس به جای باتری ماشین استفاده میکنند؟
باتریهای ماشین و باتری یوپیاس از نظر کاربرد و یا عملکرد و ساختار متفاوت میباشد اما هردو آن ها با ولتاژ 12 DC میباشند.
شما در واقع میتوانید یوپیاس را با استفاده از باتری ماشین هم روشن کنید و خروجی 220 ولت داشته باشید و مصرف کنندهها رو برای مدتی تأمین کنید اما چه در حالتی که از باتری ماشین برای یو پی اس استفاده کرده و یا حالتی که با استفاده از اینورتر خروجی باتری ماشین را به 220 تبدیل میکنید. ولتاژ خروجی بعد از مدتی افت خواهد داشت و افت ولتاژ در خروجی باتری و بعد در خروجی AC پیش خواهد آمد که در صورتی که یوپیاس شما از نوع یو پی اس آفلاین و از انواع بیکیفیت باشد به مصرف کنندهها آسیب رسانده و در صورتی که یو پی اس آنلاین باشد به دلیل افت ولتاژ باتری یو پی اس خطا داده و قطع خواهد شد.
چرا بجای باتری یوپیاس از باتری ماشین استفاده نکنیم؟
دلیل استفاده نکردن باتری ماشین به جای باتری سیلد اسید برای یو پی اس به دین گونه می اشد که باتری خودرویی در دستگاههای برق اضطراری بسیار زیاد داغکرده که این عمر به دلیل شارژر بالایی است که توسط دستگاه صورت میگرید و باتری خودرویی این شارژ رو نمیتواند قبول کند و از این طریق باعث خرابی UPS میشود و همچنین باتری خودرو آسیب میبیند و همینطور امکان نشت اسید و آزاد شدن گاز هیدروژن و در نهایت منفجر شدن باتری وجود دارد
مقالات مرتبط

باتری یوپیاس و انواع آن
ما دارای سه نوع باتری میباشیم نیکل کادمیوم، سرب اسید، لیتیوم یون که ما میخواهیم به هر سه باتری بپردازیم و کیفیت آنها را مورد برسی قرار دهیم تا بتوا...
ادامه مطلب...
یو پی اس چیست؟(UPS)
یو پی اس (UPS) یا همان برق اضطراری به تجهیز یا سیستمی گفته میشود که قادر به ذخیره انرژی و همجنین ایجاد ثبات در تغذیه انواع دستگاههای الکتریکی میشود...
ادامه مطلب...
تفاوت باتری ماشین و باتری یو پی اس
در مقالات گذشته به کاربرد باتریهای یو پی اس و خرید بهترین باتری یو پی اس اشاره کردیم و همینطور گفتیم که خریداران باتری برای خرید بهترین باتری به چه ...
ادامه مطلب...ساختار باتری یو پی اس و ساحتار باتری خودرو
استفاده از باتری ماشین بهجای باتری یو پی اس از جمله سؤالاتی است که خریداران باتری یوپیاس و باطری خودرو برای کاربران مطرح میشود و دلیل آن نیز تفاوت قیمت این دو مدل باتری است. در یک آمپر مشابه باتریهای ماشین (باتریهای استارتی) چند برابر ارزانتر از باتریهای یو پی اس و باتریهای مناسب برای برق خورشیدی هستند.
زمانی که برای مدت زمان کوتاهی و یا به طور اورژانسی قصد راه اندازی یک دستگاه یو پی اس را با باتری ماشین داشتید این امکان وجود دارد اما بهخاطر داشته باشید که باتریهای استارتی برای تحمل دشارژ عمیق یا استفاده طولانی مدت ساخته نشده اند، در این قبیل باتریها مقاومت داخلی بسیار کم بوده و در ساخت باتری از پلیتهای سربی بسیار نازکتری نسبت به باتریهای یو پی استفاده میشود
کدام باتری برای UPS یا برق اضطراری مناسبتر میباشد؟
در مبحث باتری یوپیاس به این موارد به طور کامل اشاره کردیم که چه باتری برای برق اضطراری بیشترین کاربر را دارد و آن جا مزایا و معایب باتری ها را به طور کامل مطرح کردیم اما در این مقاله نیز بهخاطر اهمیت بالای این موضوع به این مورد اشاره کردیم. در بخش مقاله باتریهای یوپیاس گفتیم که بهترین نوع باتری از نظر ساختار و یا عملکرد باتریهای سرب اسید و یا باتریهای خشک میباشد به این دلیل که برای دستگاههای یو پی اس دارای راندمان خروجی بالایی میباشند و همچنینی برای شارژ و دشارژ شدن بهترین گزینه میباشند.
چگونگی تشخیص باتری ماشین از باتری یو پی اس؟
یکی از راههای تشخیص باتریهای خودرو نسبت به باتریهای یو پی اس سر پیلیت باتری یا قطبهای خروجی باطری میباشد. در باتریهای اتومبیل سر پیلت باتری به صورت سرب استاوانه ای میباشد و در باتریهای سیلد اسید یا خشک به صورت تخت و مستطیل شکل بوده و توسط پیچ و مهره به کابل شو متصل میشود.
راههای دیگری نیز برای تشخیص وجود دارد به طور مثال باتریهای خودرو دارای مایع آب مقطر میباشد و باطریهای تر هستند که با تکان دادن آن ها متوجه آن مایع میشویم اما باتریهای سیلد لید اسید خشک میباشند. باتریهای یو پی اس از نظر توان نیز از باطریهای خودرو سنگین (درجریان های مساوی) سنگینتر میباشد.
فروشگاه برق و صنعت پاور اکسین با دارابودن مهندسین و متخصصین خبره در عرصه برق و صنعت دارای واردات و فروش انواع باتریهای سیلد اسید خشک (مخصوص باطری UPS و باتری خورشیدی)، باتریهای ژل خورشیدی، باتریهای دیپ سایکل خورشیدی و.... میباشد.
جهت خرید باتریهای خورشیدی و باطریهای UPS و همچنین اطلاع از قیمت باتریهای سیلد اسید و مشاوره رایگان با مهندسین برق و صنعت پاور اکسین تماس حاصل فرمایید.
برای اطلاعات بیشتر از باتری های یو پی اس و باتری های خودرو و دریافت قیمت ارزان و روزانه باتری سیلد اسید مارا در صفحات مجازی دنبال کنید
|